que és //ARTDEBUTXACA//

ARTDEBUTXACA

És un concepte referent a l’art. Caracteritzat bàsicament per la seva part formal. Són obres pictòriques de petit format que gràcies a aquest poden ser transportades a la butxaca, la cartera o bossa de mà del dia a dia que posseeix l’espectador. A més a més, l’obra està acompanyada per un suport de paper on es pot mantindre el quadre (de mides reduïdes) en posició inclinada per poder gaudir-lo. Tots aquests dos elements estan protegits i englobats dins d’un sobre ( de mides proporcionals a l’obra) característiques del qual es un paper cosit amb fils aconseguint així el format sobre.

ESPECTADOR COMUNICATIU

Donar-li la oportunitat a l’espectador a comunicar el sentiment que ha rebut a partir de l’obra pictòrica (comunicació que ha iniciat l’artista).I Involucrar a l’espectador en la possibilitat de fer de l’art un acte de comunicació , creant així, a partir de les eines que ofereixen les xarxes socials un espai virtual on l’artista pugui ser no solsament comunicador sino que també receptor

L’ART COMUNICA: L’Art entès com a discurs de l’artista i el públic espectador com a receptor d’aquesta. Sempre ha quedat (en opinió personal) limitada al protagonisme directe de l’artista. Valoro doncs la possibilitat de que la valoració de l’espectador es important en el total de l’obra.

18 de març de 2012

Prop de la Mina Eugènia

A la comarca del Priorat hi ha una conca minera molt antiga. A la Mina Eugènia, que té una de profunditat de 620 metres, s’hi van explotar recursos de galena des de temps molt antics. Ara el jaciment està tancat, però les instal·lacions estan museïtzades i es poden visitar. És al municipi de Bellmunt. Avui, Artdebutxaca ha passat la tarda en aquest paratge tan bonic, ple de vinyes i de boscos, i s’ha fet retratar just a la posta de sol, just quan els últims rajos il·luminaven el poble.